Ontdek de kracht van versiebeheer met PimLayer

31 januari 2024
Wat is versiebeheer in een PIM-systeem?
Elke wijziging in een productfiche wordt opgeslagen als een afzonderlijke versie. Stel het je voor als een tijdmachine voor je productcatalogus: elke keer je iets wijzigt, bewaart PimLayer een nieuwe 'versie'. Dit is superhandig, want je kan altijd terug naar hoe het was, elke verandering vergelijken en, indien nodig, een stapje terug doen.
Waarom is versiebeheer zo handig?
  • Toekomstige Prijslijsten: Stel, je heeft een prijslijst die pas op 1 januari beschikbaar mag komen. Met versiebeheer kan je deze lijst vooraf klaarzetten en exact op het gewenste moment publiceren, zonder zorgen over manuele fouten of timing.
  • Aanpassingen aan Productspecificaties: Veranderingen in productspecificaties, bijvoorbeeld door wijzigingen in leveranciers of veranderde wetgeving vanaf 1 april, kunnen gemakkelijk worden bijgehouden. De historische data behouden blijft voor referentie.
  • Rechtenbeheer: Versiebeheer maakt het ook mogelijk om verschillende rollen binnen je team te definiëren. Zo kan iemand wijzigingen aanbrengen, terwijl een ander teamlid verantwoordelijk is voor het valideren van deze aanpassingen. Dit bevordert samenwerking en kwaliteitscontrole.
  • Verschillende versies van foto's, documenten, ...: Versiebeheer in PimLayer is niet alleen voor productinformatie. Je kunt het ook gebruiken voor documenten, foto's, pdf's en zelfs technische tekeningen, zoals AutoCAD-tekeningen. Dit betekent dat elke tekening van een product verschillende versies kan hebben, opgeslagen en beheerd binnen jouw PimLayer. Zo houd je gemakkelijk de evolutie van je ontwerpen bij en kun je altijd terug naar eerdere versies indien nodig."
PimLayer's Filosofie: Ease of use!
Bij PimLayer draait alles om gebruiksgemak. Ons versiebeheersysteem is daar een perfect voorbeeld van: eenvoudig, direct en efficiënt. Geen complexe workflows met zes stappen, maar een heldere 'bewerk en publiceer'-aanpak.

Je ziet in één oogopslag welke velden zijn aangepast, door wie en wanneer, en je kan met gemak wijzigingen terugdraaien. Dit is intuïtief versiebeheer, geheel volgens de PimLayer filosofie.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Om je echt te laten zien hoe gebruiksvriendelijk en intuïtief PimLayer is, zie je hieronder enkele screenshots. Van de duidelijke 'bewerk en publiceer'-stappen tot het inzichtelijk maken van wijzigingen: zie met eigen ogen hoe PimLayer je werk kan vereenvoudigen.
Aan of uit?
Zet versiebeheer eenvoudig aan of uit per productgroep, product of categorie, zodat je het helemaal naar je eigen behoeften kunt instellen voor optimale flexibiliteit en controle.
Helder overzicht op je dashboard
Bekijk in één oogopslag op je dashboard alle productfiches die momenteel in 'DRAFT' staan. Zo beheer en controleer je de werkstroom efficiënt.
Vergelijk versies
Zie meteen de verschillen tussen de vorige en huidige versie van een productfiche, duidelijk gemarkeerd in oranje. Deze functie maakt het gemakkelijk om wijzigingen te beoordelen en beslissingen te nemen.
Direct publiceren of embargo
Wijzigingen in 'DRAFT' kunnen meteen gepubliceerd worden of op een later tijdstip, dankzij de handige embargo-functie. Zodra gepubliceerd, wordt de informatie automatisch bijgewerkt op etalages, webshops, marktplaatsen en meer.

Wil je een graag een demo?

Ik toon je met plezier persoonlijk deze nieuwe Etalage functionaliteit. Op een halfuurtje kunnen we de uitgebreid de mogelijkheden bespreken.
Book een demo
Met je goedvinden, stuur ik je af en toe informatie over nieuwe features en ontwikkelingen van PimLayer
Tot snel ! Pascal Synaeve - CEO PimLayer BV
Loading...