Ontdek onze nieuwe feature: de ETALAGE

Etalage is een functionaliteit waarmee je (een deel van) je productinformatie kunt presenteren aan een extern publiek.

27 JUNI 2023
Of je nu communiceert met distributeurs, informatie deelt met eindgebruikers, of klanten helpt in je winkels, Etalage biedt de mogelijkheid om de juiste informatie op het juiste moment en op de juiste manier te presenteren.

Bij PimLayer blijven we innoveren om je efficiënte en praktische oplossingen te bieden voor het beheer van je productinformatie.

Enkele toepassingen van Etalage

Etalage is ontworpen om specifieke problemen op te lossen die vaak voorkomen bij het beheren en delen van productinformatie. Laten we eens kijken naar enkele situaties waarin Etalage een oplossing biedt:
Communiceren met distributeurs
Je wilt je distributienetwerk toegang geven tot allerlei marketingmateriaal dat ze kunnen gebruiken in hun eigen newsletter, brochures, social media posts enz. Zoals bijvoorbeeld hi-res productfoto's, pack-shots of specifieke PDF’s. Het snel en gemakkelijk beschikbaar stellen van deze informatie is dikwijls een uitdaging, zeker op kleinere marketingafdelingen. Configureer een Etalage en je distributeurs gaan zelf op zoek naar de juiste assets.
Informatie delen met eindgebruikers
Dit kan gaan om instructies over hoe een product te gebruiken, veiligheidsinformatie, Autocad-tekeningen of handleidingen in verschillende talen.
Interactieve winkelervaring
In een winkelomgeving kan het voor klanten soms moeilijk zijn om snel het juiste product te vinden op basis van hun specifieke eisen. Bijvoorbeeld: een klant in een doe-het-zelf zaak wil een schroef van jouw merk kiezen op basis van de lengte, het materiaal waarin ze willen schroeven, en de prijsrange. Via een tablet aan het rek van de schroeven kan de klant zelf via enkele parameters bepalen welke schroef hij nodig heeft. Op de tablet wordt dan naast productinformatie, fotomateriaal en technische informatie, ook aangeduid waar in de winkel de schroef te vinden is.

Of een klant in een drankenhandel zoekt een wijn uit Portugal die goed past bij lamsvlees en tussen de 10€ en 15€ kost. Etalage zoekt in je productaanbod en selecteert de juiste wijnen. Sorteren van de producten kan gebeuren op basis van jouw wens om bepaalde producten te pushen in de verkoop. Via taxonomie kan je gaan fine-tunen welke wijn in welke winkel getoond wordt of variaties tonen op basis van voorraad en beschikbaarheid.
We werken momenteel aan de PimLayer Etalage App! Deze app zal binnenkort beschikbaar zijn in zowel de Apple App Store als de Google Play Store en zal de toegang van de eindklant in de winkel beter afschermen. Deze app is speciaal ontworpen om de gebruikerservaring te optimaliseren in een winkelomgeving. Houd onze updates in de gaten voor meer informatie.

Vergelijk producten met gemak

Een andere krachtige functie van Etalage is de mogelijkheid om producten direct en gemakkelijk te vergelijken. Deze functie is ontworpen om het beslissingsproces van je klanten te vergemakkelijken en hen te helpen de juiste keuze te maken.

Met Etalage kan je verschillende producten naast elkaar plaatsen en hun specificaties in tabelvorm bekijken. Of je klanten nu verschillende modellen, maten, kleuren of prijsklassen willen vergelijken, Etalage maakt het mogelijk. Het toont de relevante informatie zij aan zij, zodat je klanten een weloverwogen keuze kunnen maken.

Onbegrensde configuratie-mogelijkheden

Het opzetten van een Etalage hoeft geen tijdrovend proces te zijn. Op enkele minuten tijd kan je via de intuïtieve interface van PimLayer een Etalage opzetten.
Link naar de Etalage
Definieer de naam en URL van je Etalage naar wens, waardoor je een duidelijke branding en herkenbaarheid voor je doelgroep creëert.

Bijvoorbeeld: https://modehuis.pimlayer.app/etalage/collectie2023
Toegangscontrole of niet?
Je kunt je Etalage publiek toegankelijk maken via een URL, beveiligen met een code, of individuele gebruikerstoegang instellen met wachtwoorden. Zo heb je de controle over wie toegang krijgt tot je waardevolle productinformatie.
Productcategorieën
Beslis welke productcategorieën je wilt tonen. Misschien wil je alleen je nieuwste T-shirts tonen, of juist je hele assortiment. Jij bepaalt wat er in je Etalage te zien is. Dit kan op basis van een selectie uit de volledige product-boomstructuur of op basis van taxonomie. Bijvoorbeeld enkel de producten die getagd zijn met “Collectie 2023”.
Productspecificaties
Aan de buitenwereld wil je niet alle productvelden tonen. Kies de specificaties die je wilt laten zien in deze Etalage. Dit kan bijvoorbeeld het artikelnummer zijn, het materiaal, de maat, de prijs, de omschrijving, de kleur, en nog veel meer.
Assets
Op dezelfde manier bepaal je welke assets, documenten, foto’s, gelinkt aan je producten, je wilt tonen in je Etalage. Bijvoorbeeld: Autocad-tekeningen, pack-shots, of zelfs alleen foto's die speciaal voor de pers zijn getagd.
Zoekfilters
Filters verschijnen links in je Etalage. Bied je klanten een gestroomlijnde zoekervaring door zelf te bepalen welke zoekfilters beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld kleur, prijs, en andere specificaties.

Je kan deze zoekfilters selecteren uit producten (bijvoorbeeld zoeken op naam), tags gelinkt aan het product of velden uit de productfiche (productspecificaties).

Wil je een graag een demo?

Ik toon je met plezier persoonlijk deze nieuwe Etalage functionaliteit. Op een halfuurtje kunnen we de uitgebreid de mogelijkheden bespreken.
Book een demo
Met je goedvinden, stuur ik je af en toe informatie over nieuwe features en ontwikkelingen van PimLayer
Tot snel ! Pascal Synaeve - CEO PimLayer BV
Loading...